facilitair sterk

Schoonmaak Particulier

Kom jij nog gezellig bij jezelf over de vloer?

Of is het Opruimen en schoonmaken je boven het hoofd gegroeid? Door omstandigheden in het leven kan het er namelijk snel bij-inschieten. Dingen blijven liggen en je gedachten die dat goedpraten worden al snel je 2e natuur.

Gedachten als; “Die afwas kan later wel, dan doe ik het aanrecht en de afval ook meteen” of; “De wc doe ik morgen wel, die is toch niet zo vies” Ze maken het gemakkelijk om wat anders leukers te doen dan die dingen waar je nu even geen zin in hebt. Het zijn ook diezelfde gedachten die heel snel je ‘gemakken moeilijker kunnen maken als je je er niet meteen aan houdt.

Schoonmaak Particulier

Kom jij nog gezellig bij jezelf over de vloer?

Zo’n gedachte werkt namelijk de volgende dag nog net zo makkelijk. Goed, Je moet je met koken wat in bochten wringen, dingen van gister aan de kant zetten om er nog bij te kunnen, her en der iets afspoelen om te kunnen gebruiken, en o jeej, de afvalbak kan niet meer aangestampt worden, maar verder? Ach, best te doen. Niet te lang over nadenken.

Kom je vervolgens na het eten niet meer toe aan de wc schoonmaken en is de luchtverfrisser op? Dan denk je meteen bij jezelf; “Dat kan morgen ook nog wel als ik van die afspraak terug kom. Dan kan ik meteen langs de winkel en ook gelijk al dat glas en die lege flessen en blikjes meenemen.” tis nu toch al te laat’ overtuig je jezelf.

Het wordt de volgende dag alleen maar makkelijker om de was en schoonmaken van de douche even weer te laten voor wat het is, “want je bent al te laat en je hebt vandaag genoeg te doen, je hebt bovendien nog kleren zat”.

Eerst naar de afspraak. Snel die zooi lege flessen en glas aan de kant schuiven in de schuur zodat je bij je fiets kan. En…”Ag! Ik wil die volle tassen ook helemaal niet meezeulen naar die afspraak. Laat maar, kan morgen wel”.

Later op de dag thuisgekomen met tassen vol boodschappen en die leuke koopjes, heb je geen puf meer voor opruimen en de schoonmaak. Dat kan straks wel. Eerst op de bank met een kop koffie en alle leuke nieuwe dingetjes en kleding uitpakken. “Heb je wel verdient”. De keuken hoeft even niet, want je bent zo slim geweest een magnetronmaaltijd mee te nemen. “Morgen de keuken wel weer hoor”. Je moet vanavond ook nog zien dat je alle nieuwe spullen nog in 1 van de 2 volle logeerkamers opbergt. Dat moet eerst maar even op de trap naar boven of in de gang bij de spullen die ook nog naar boven moeten eerst eten en even tv kijken.

Gelukkig kan je de volgende ochtend tegen de zooi en het bed dat eigenlijk verschoond moet worden, de deur van de slaapkamer gewoon achter je dichttrekken. “Wat niet ziet wat niet weet” denk je. En na de constatering dat je de wc reiniger weer vergeten bent kan je de douchedeur ook beter dicht laten want “schoonmaken wordt t ‘m nu toch niet meer” nu je je niet fit voelt en wat hoofdpijn hebt.

Eerst maar even de hond in de tuin en met de koffie en de katten languit op de bank. ”Eerst wat uitzieken” verklaar je jezelf terwijl je wat om je heen kijkt en denkt aan het stofzuigen dat je jezelf voor vandaag had voorgenomen. Er liggen allemaal verpakkingen en afval bij de tijdschriften op de bank. Nog van gister. Dat moet nu maar even op de grond. “Ik wacht wel even met stofzuigen” denk je. Die verpakkingen moeten eerst bij het oud papier en in de prullenbak, maar die is nog overvol. “Naja is even niet anders, eerst maar liggen en beter worden nu”.

Voor de volgende ronde uitlaten is de hond de volgende dag, uit nood, al achter de bank gaan zitten. De katten poepen net op de gang naast de bak, maar je ligt nog op de bank en bent nog minder fit dan gister. “Dat pak je zo wel op” denk je. “Dat kan straks ook nog wel en anders morgen. Dan moet toch alles opgeruimd en schoongemaakt. Jah…als ik me eerst maar beter voel dan is alles zo aan de kant”.

Alles komt niet meer aan de kant en er komt alleen maar meer bij. Jij ziet het minder, je let er minder op en je leventje gaat ‘gewoon’ verder. Je maakt je niet meer druk. “’T is jouw huis, jouw leven en jij moet weten wat je met je leven doet”. Logische gedachte… Toch???

Contact opnemen